Fem tips og triks for det perfekte internliv!

21/08/2017 |  by  |  PR-trender

Blogginnlegg av intern David Andreas Vekony

Tiden har flydd av gårde denne sommeren, og mine seks uker som intern i Gambit er allerede over. Stafettflamingoen er offisielt gitt videre til min arvtaker, Ingvild, og nå skal du få lese litt om hva jeg har lært.

1. Gjennom de forskjellige prosjektene jeg har jobbet med har jeg fått helt ny innsikt hvordan kommunikasjonsbransjen, mediene og politikken fungerer, og ikke minst hvordan det hele henger sammen. Jeg har fått et innblikk i hvordan bedrifter jobber for å holde seg aktuelle, og sett hvordan mediene ofte bruker innhold fra disse. Jeg har også lært hvordan man skriver fengende overskrifter.

2. Livet som kommunikasjonsrådgiver kan være ganske hektisk til tider, men tilfredsstillelsen er stor når du har levert et godt produkt til kunden. Det gjør alt arbeidet verdt det. Du må likevel være forberedt på noen kvelder der du kommer hjem og hodet treffer puten før du rekker å se den nye episoden av Game of Thrones.

3. Du må ikke kunne absolutt alt når du går ut fra studiet. Du slutter nemlig ikke å lære bare fordi du ikke har studentkort lenger. Det er viktigere med god arbeidsmoral, studieteknikk og tankegang enn å huske Porters femte kraft. I tillegg er det folk med vidt forskjellige bakgrunner her. Muligheten til å lære av blant andre journalister, tekstforfattere, statsvitere og medievitere er gull verdt for en siviløkonom med SOL-, SAM- og BED-skylapper. Tenk det – det finnes faktisk en verden utenfor NHH! Utrolig, men sant.

4. Det er menneskene som er Gambit. Noen nevnte at dette kanskje var blitt en klisjé, og det skjønner jeg godt, for det er så utrolig sant. Det er kanskje i konsulentyrkets natur at det er kompetansen og de kloke hodene som definerer bedriften, ikke utstyr og maskineri. Likevel føler jeg at det gjelder litt ekstra her, fordi mangfold er en del av kjerneverdiene. Det at folk får være seg selv, og at det derfor er så mye forskjellige folk her, gjør det til et flott sted å jobbe, og skaper synergieffekter som kommer kunden til gode.

Og nå til det store mysteriet fra forrige blogginnlegg, som dere sikkert har ventet på svaret på:

5. Min gode kollega (og venn), Bettina, forklarte at fordi sjakktrekket på norsk heter Gambit, og fordi det er sånn grunnleggeren av Gambit, Lars Erik Grønntun, sier det, er det bare logisk å droppe engelsken og gå for Gambit med «a»! Jeg tar en råsjans på at det samme ikke gjelder uttalen av Hill+Knowlton (les: hill åg knåltån), men der får neste intern ta seg av etterforskningsarbeidet.

Med det takker jeg for meg og ønsker alle en riktig god helg, sensommer, år og liv! Mulig jeg må innføre pølsefredag hjemme, faktisk.