En interns bekjennelser

En interns bekjennelser

Som journalist trodde jeg at PR- og kommunikasjonsbransjen var giftig, farlig og kynisk. Etter tre uker i Gambit, er jeg ikke lenger like skråsikker.

Mine tre av seks uker som intern i Gambit er forbi, og jeg sitter igjen med mange gode inntrykk, opplevelser og erfaringer. Som intern i et av Norges største PR- og kommunikasjonsbyråer har jeg fått en gylden mulighet til å utforske en bransje jeg lenge har vært nysgjerrig på.

Mål for sommeren

Som tidligere journalist og tillitsvalgt i Norsk Journalistlag, kom jeg fra en bakgrunn med et relativt skeptisk syn på PR- og kommunikasjonsbransjen. Jeg var vant til å assosiere kommunikasjonsarbeidere med edderkoppaktige spinndoktorer; noen var giftige, andre ufarlige, men felles for dem alle var at nettene alltid spant for å fange et nytt bytte – en journalist å «selge» budskapet sitt til. Jeg var derfor svært nysgjerrig og spent på hvilken hverdag jeg hadde i vente, da jeg troppet opp på Gambits kontorer på Fritjof Nansens plass i midten av juni. Mitt mål i løpet av sommeren har derfor vært å finne ut om PR- og kommunikasjonsbransjen kan være en karrierevei jeg kan veve meg inn i.

Omstilling

Etter tre uker i Gambit har jeg kommet delvis under huden på bransjen, og mitt syn har definitivt endret seg. Jeg har fått bruk for mye av min kunnskap og erfaring som journalist i selskapet, og motsetningene mellom mediebransjen og PR-yrket har vist seg ikke å være like sterke som jeg i utgangspunktet trodde de var. I tillegg er bransjen så mye mer enn bare å «selge inn» saker til media.

Mitt inntrykk er at både journalister og PR-folk har et gjensidig avhengighetsforhold; PR- og kommunikasjonsbransjen formidler informasjon og nyheter på vegne av sine kunder, mens journalisten får stoff til å fylle flatene sine med. Vi jobber mye på samme måte, samtidig er rollene vesentlig forskjellige. Jeg har vært vant til å søke etter konflikter, men nå skal jeg se etter løsninger. Det er nok den største og vanskeligste omstillingen for meg.

Variert arbeidsdag

I tillegg til mediearbeid som beskrevet over, har jeg fått være med på mye morsomt. Arbeidsdagen min som intern handler absolutt ikke om å løpe mellom kontorer og møtelokaler med kaffe slik mange kanskje tror. I Gambit får jeg muligheten til å være med der det skjer. Jeg har blant annet fått være med på direktesendt TV-innspilling med klima- og miljøministeren, vært med på kreativ idéworkshop for en stor kampanje og møtt gamle og nye fotballhelter på Statoils talentleir.

Gambit har fokus på læring og etter tre uker i byrået har jeg blitt tildelt ansvar, i tillegg til mange viktige og varierte arbeidsoppgaver. Jeg har blitt presset på tid og kvalitet og hatt lange arbeidsdager. Samtidig har jeg fått jobbe på spennende prosjekter, arbeidet kreativt i team, møtt mange spennende mennesker og tilegnet meg ny kunnskap.

Det gjenstår fortsatt tre uker som intern i Gambit, og først når disse ukene er over kan jeg konkludere litt mer skråsikkert om hva det innebærer å jobbe i PR- og kommunikasjonsbransjen, men foreløpig lover  det godt.

  • Følg Sigrids tilværelse som intern hos Gambit på Instagram!