Engasjement teller mest

31/08/2017 |  by  |  PR-trender

Hvis du elsker følelsen av å være der det skjer, er kommunikasjonsbransjen noe for deg.

Fire av seks uker som intern i Gambit har passert overraskende fort. Her forteller jeg litt om hvordan de første ukene har vært i et av Norges ledende kommunikasjonsselskaper.

«Variert arbeidshverdag …»
… kan man lese om i X antall rekrutteringsbrosjyrer. Jeg tror aldri jeg har hørt en bedrift presentere seg selv uten å ha dette som trekkplaster. Likevel, jeg kan ikke beskrive mine tre første uker som intern i Gambit H+K uten å påpeke at de har vært veldig varierte.

Jeg har vært på kontoret litt over halvparten av tiden jeg har jobbet her. Dag én startet nemlig med intensiv planlegging av Gambit H+Ks tilstedeværelse på Arendalsuka. Det var ingen myk start på internshipet, for her måtte alle menn og kvinner på dekk for å komme i mål. Jeg lærte fort at dette ikke er en åtte til fire-jobb (men jeg fikk tid til å se Game of Thrones altså).

Det var samtidig stor stas å bli inkludert i et såpass omfattende prosjekt. Som politisk nerd er dette en dream come true, og jeg var konstant starstruck den uken i Arendal. Det var travelt fra morgen til kveld, med både egne arrangementer og debatter for kunder, sosialt og faglig. En perfekt kombinasjon for en som liker at det skjer mye på en gang.

I tillegg har jeg deltatt på kundemøter og vært med på å holde workshop for potensielle kunder. Jeg har fått mye skrivetrening, laget kommunikasjonsplan og jobbet med innsalg hos nye kunder. Seks uker er ikke lenge, så her er det om å gjøre å få med seg mye på kort tid.

Muligheter for fordypning
Noe av det fine med å være intern i Gambit H+K er at du får sjansen til å fordype deg i de feltene du har ekstra interesse for. Jeg jobber i avdelingen for selskap og samfunn, og får innblikk i mange ulike prosesser og arbeidsmetoder, blant annet innen politikk og myndighetskontakt. Jeg får også bruk for utdannelsen fra NHH, noe som beroliger en blivende siviløkonom som ikke ennå har staket ut karrierekursen.

Stortingsvalget legger rammene
Det som har gjort internshipet mitt ekstra stas, er at Stortingsvalget preger mye av det vi gjør akkurat nå. Det er inspirerende å være i et miljø med så mye kompetanse og tyngde på feltet, og som følger med på hver minste bevegelse i det politiske landskapet. Disse folka har analysene før de kommer i avisen, så her kreves det at du er oppdatert på dagens nyhetsbilde før du går på jobb.

Det blir et veldig spennende valg. Uansett hvem som blir statsminister, får vedkommende en vanskelig oppgave med å danne en styringsdyktig regjering. Og hva skjer da? Det er mange mulige utfall for Norge anno 12. september som skal gjennomgås og analyseres. Hvordan vil valgresultatet påvirke bedriftene og organisasjonene i Norge? Selv om det kanskje virker som at politikerne våre er enige om det meste, vil valgresultatet definitivt ha betydning. Dette er noe av det vi jobber med i Gambit H+K, og jeg synes det er spennende å få et innblikk i det hele.

Ingen kaffekoking
Da jeg begynte i Gambit H+K var jeg spent på hvordan de kom til å forholde seg til meg som intern. Var det forventet at jeg var stille? Beskjeden? Kaffekoker?

Heldigvis ikke. Dette er et sted hvor det forventes at du gjør deg selv nyttig og stiller opp når noen trenger hjelp. Som intern skal man kanskje ha en viss grad av ydmykhet, men foreløpig virker det som at engasjement og iver teller mer. Et hett tips til deg som vil inn i bransjen er å ikke være redd for å bidra. Da lærer du mer og får bli med på flere prosjekter.

Likevel, det krever sin kvinne å alltid skulle være nyttig. Dette er en bransje med mange individualister, og det kan være vanskelig å få innpass hos folk som er dedikerte og sitter med mye spisskompetanse. Det gjelder å ikke gi seg!

Når to uker nå gjenstår, gleder jeg meg ekstra mye til å fortsette dekningen av valget (meld deg på nyhetsbrevet vårt her!), lære mer om medie- og krisehåndtering, og selvsagt maten. En ekstra shout out går til kokkene som lager verdens diggeste lunsj hver eneste dag. <3