Gambits lesetips til påsken

Gambits lesetips til påsken

18/03/2016 |  by  |  Gambits verden, PR-puls  |  ,

Har du tenkt å lese i påsken? Da er du ikke alene – applaus for det. Nordmenn elsker godt lesestoff til påskesjokoladen, og som gode rådgivere deler vi i Gambit av våre lesetips. Her får du både faglige påskenøtter og adspredelse. Liker du tårevåte fortellinger, politiske biografier eller historisk snadder? Da har våre rådgivere noe for deg.

boris The Churchill Factor av Boris Johnson
«Denne boka er skrekkelig bra, underholdende og lærerik om en den kanskje mest betydningsfulle politiske lederen i Europa i moderne tid, som ikke minst har hatt langt mer betydning enn det folk er klar over etter sin styrings- og levetid.»
Kristian Norheim, spesialrådgiver
Private Empire: ExxonMobil and American Power av Steve Coll
«’Private Empire’ beskriver hvordan verdens største private selskap ExxonMobil har fått den posisjonen selskapet har, og hvlken rolle selskapets kommunikasjonsressurser har spilt for å gi selskapet makt, både i USA og ute i den vide verden. Kidnappinger, miljøkatastrofer, borgerkriger – hvorfor lese påskekrim når virkeligheten er minst like spennende?»
Henrik A. Salthe, spesialrådgiver
private
rene Reis deg med ny styrke av Brené Brown
«Brown har forsket på mot, sårbarhet, skam og egenverd. Hun har intervjuet og lyttet til ledere, kunstnere, lærere, par og foreldre. I boken får vi innblikk i forskjellige menneskers historier om å vise mot, tørre å gå på en smell, men så reise seg igjen. En inspirerende og ydmyk bok.»
Hanne Grobstok, senior prosjektleder
Se Ted-talken med René Brown om kraften av sårbarhet her.
Made to Stick av Chip & Dan Heath
«Hva kjennetegner en idé som sitter, sammenlignet med en idé som går inn ett øre og ut det andre? Chip & Dan Heath har skrevet en bok full av nyttige eksempler som går rett til kjernen av kommunikasjonsfaget: hvordan få folk til å huske og bry seg om det du sier. Lett å lese, nyttig å lære.»
Henrik A. Salthe, spesialrådgiver
made
china Dealing with China: An Insider Unmasks the new Economic Superpower av Henry Paulson
«Det er mange bøker som forsøker å forklare Kina. Paulson har personlig sittet i rommet med alle de viktigste lederne, har besøkt landet mange ganger og vært direkte involvert i en rekke store investeringer og transaksjoner. Han skriver lett, personlig og med stor innsikt. Dette er en bok om Kina det er verdt å lese.»
Simen Johannessen, seniorrådgiver
Stoner av John Williams
«Stoner beskrives nok best med det gamle ordtaket ‘Stille vann har dypest grunn’. På overflaten følger Stoner det nokså kjedelige og lite glamorøse livet til William Stoner, en professor i engelsk litteratur ved et annenrangs-universitet i USA på 1930- og 40-tallet. Men under overflaten er boken et tragisk studie av ensomhet, knuste drømmer og betingelsesløs kjærlighet. Steng påskesolen ute og grin deg gjennom ferien.»
Scott Olav Allan, rådgiver.
«Dette er lavmælt ordkunst. Det er setninger, beskrivelser og metaforer som begeistrer alle som er glad i språk og litteratur. Boken er omtalt som en hyllest til ethvert menneskes liv, og det er det lett å slutte seg til.»
Simen Johannessen, seniorrådgiver
stoner

 

God påske!

Om skribenten

Susanne er tilknyttet den kreative byråenheten Bisqit, men hennes engasjement for godt språk kjenner ingen avdelingsgrenser. Susannes ekspertise innen tekstproduksjon og innholdsformidling er tilegnet gjennom erfaring som nyhetsjournalist og programleder i NRK og lang erfaring som redaktør og veileder for ungdomsjournalister i UKM Norge. Susanne har også jobbet med kommunikasjon på Oslo Lufthavn, har en bachelorgrad i PR, kommunikasjon og media fra Høgskulen i Volda, har studert design og kommunikasjon i digitale medier, og er en engasjert skribent, foredragsholder og blogger.