Helt Texas

Helt Texas

Howdy, y’all! 25.000 mennesker. Fem dager. 578 foredrag, debatter, lanseringer eller boksigneringer. Et nær uendelig antall fester. Velkommen til SxSW Interactive, verdens største møteplass for digital kommunikasjon.

«Everything’s bigger in Texas.» South by Southwest-konferansen i Austin, forkortet til SxSW, er et prima eksempel på akkurat det. I halvannen uke invaderes delstatshovedstaden i Texas av musikk-, film- og digitalinteresserte mennesker.

Hva er SxSWI?
Vi er på SxSW Interactive, som altså er verdens største møteplass for alt digitalt. Interessert i webdesign, digital utvikling av offentlig sektor, maskinvare, dataspill eller digital bistand? I Austin kan du møte likesinnede denne uka.

På SxSW presenteres de ferskeste trendene, og tjenester som håper å bli «det nye Twitter/Facebook/Angry Birds» florerer. Samtidig kan du få input og inspirasjon fra verdens fremste tenkere på feltet digital + fremtid, som Al Gore og Tim Berners-Lee (også kjent som «han som oppfant world wide web»).

Og om du ikke er utslitt av alt du må velge mellom – og løpe mellom – på dagtid, er det et nærmest utømmelig festtilbud på kvelden.

Hvem er vi?
Den norske kontingenten til hele SxSW teller drøyt 150 personer, blant annet fem av oss fra Gambit H+K: Arve, Andreas, Ole Emil, Leonard og Ingeborg. De nærmeste dagene skal vi suge til oss alt vi kan om trendene innen digital kommunikasjon. Vi skal møte interessante mennesker og høre om nye ting. Det skal vi presentere nærmere, både her på bloggen og på vårt gratis frokostseminar 20. mars, som du kan melde deg på allerede nå.

Det er også mulig å følge de norske deltakerne på Twitter, gå til #sxswno for de siste oppdateringene.

Hvordan er Austin?
Jo takk, utmerket! Det faglige kommer vil tilbake til. Men i første omgang kan disse bildene gi et bittelite inntrykk av hvordan festivallivet for oss digitalhoder forløper. Helt Texas, for å si det mildt!

Om skribenten

Ingeborg er tilknyttet avdelingen for markedskommunikasjon, med fokus på digital kommunikasjon, strategiutvikling og sosiale medier. Hun har tidligere jobbet som Research Manager i Isobar og rådgiver i Sermo Consulting, og er en av Norges mest brukte foredragsholdere innen sosiale medier og digital kommunikasjon. Ingeborg har bakgrunn som journalist og har undervist på Institutt for Journalistikk i Fredrikstaad samt jobbet i Sandefjords Blad og Avisa Nordland.